Public speaking

voor juristen

de juiste argumenten

overtuigen niet

Of toch niet alleen. Overtuiging bestaat uit meer dan stenen logica. Wil je echt overtuigen, dan zal je beter moeten spreken dan een wetboek of een archetypische ambtenaar.

alvast niet je client

Klanten hebben geen boodschap aan geijkte formules en belegen taalgebruik. Duidelijkheid primeert op fijne juridische nuance.

maar ook niet intern

In een organisatie moet iedereen mee. Een interne strategie verkoop je niet alleen met rauwe argumenten, maar ook met zachtere finesse.

En wat met acquisitie

Hoe verkoop je juridische diensten en producten zonder jezelf te verloochenen? Hoe geef je externe opleidingen? Er bestaat een juiste balans tussen inhoud en acquisitie.

Of nog erger: onderhandelen

De hardste en de zachtste vorm van spreken in één best. Hoe pak je dit aan en hoe bereid je je voor?

Hoe kunnen we je helpen

we begrijpen de context

Dietmar is octrooigemachtigde of patent attorney in biotech, farma en chemie. Als juridisch geschoolde ingenieur begrijpt hij zowel de bedachtzaamheid van een jurist als de honger van een klant naar een antwoord. In zijn praktijk vertaalt hij octrooirecht voor uitvinders en uitvindingen voor advocaten.

Edward is een Latinist en een  linguïst met een expertise in cognitieve verwerking. Hij behaalde een doctoraat aan de UGent  in de Communicatiewetenschappen rond taal en overtuiging en werkt nu als professor Interpersoonlijke Communicatie.

Julie is een toegepaste taalkundige met een diploma conferentietolken Nederlands, Frans en Engels aan de UGent. Ze werkt al enkele jaren aan de UGent als taallector Nederlands en academisch Engels.

en hebben een

track record

Wat meer info nodig?

Scroll naar boven