Gelijk hebben is wrang als de stofzuigerverkoper met de pluimen gaat lopen.
En dat doe je niet door een droog verhaal te vertellen vol data. En toch heb je die data nodig om correct en precies te zijn. Maar data spreekt niet uit zichzelf. Jij moet dat doen. Een inspirerend verhaal kan ook wetenschappelijk correct zijn en omgekeerd.
Wat betekent dat je druppelsgewijs technische informatie geeft aan anderen. Je probeert niet te bewijzen dat jij het snapt. Neen, jij moet ervoor zorgen dat wat complex is, klinkklaar wordt. Zo kan iedereen verder bouwen op jouw fundamenten.
Dat kan zeer lastig zijn als ze het niet snappen. Jij kent de meerwaarde van je werk, dat is evident. Maar hoe overtuig je anderen daarvan? Het is een kunst om je eigen inzichten te versmelten met de perspectieven van anderen.
Dan is noodzakelijk als je die klant altijd meekrijgt, maar het is zo moeilijk. Hoe breng je het cruciale punt over? Hoe vertel je slecht nieuws? Hoe zorg je ervoor dat je klant het bos door de bomen kan zien?
Interactieve en context-specifieke workshops voor technische profielen. Wij gaan aan de slag met concrete situaties waarin stugge informatie duidelijk en overtuigend moet worden. Van eenmalige sessies tot langere trajecten.
Specifieke problemen oplossen en opdrachten ondersteunen op korte termijn met oog voor deliverables, deadlines en decorum. Een queeste naar impact die ook correct is.
Het ontwikkelen van communicatieplatforms, het maken van slide decks en schrijven van draaiboeken voor presentaties. Duurzaam en op maat van het doelpubliek.
Veel show, weinig show. Vooral plezier, maar dan wetenschappelijk. We tonen hoe je technische inhoud kunt laten spetteren.
De Redenaar bouwt uiteraard ook zelf op een wetenschappelijk achtergrond.
Dietmar is een bio-ingenieur die van koolstof naar silicium sprong. Een bachelor in de cel- en genbiotech, een master in de chemie- en bioprocestechnologie en een doctoraat moleculair modelleren. Hij promoveerde in 2017 in de kwantumchemie aan de UGent. Sinds 2018 is hij ook actief als patent attorney of octrooigemachtigde in biotech, farma en chemie.
Edward is een Latinist en een linguïst met een expertise in cognitieve verwerking. Hij behaalde een doctoraat aan de UGent in de Communicatiewetenschappen rond taal en overtuiging en werkt nu als professor Interpersoonlijke Communicatie. Daarnaast doet hij ook onderzoek naar desinformatie en kritische denken aan de Arteveldehogeschool.
Julie is een toegepaste taalkundige met een diploma conferentietolken Nederlands, Frans en Engels aan de UGent. Ze werkt al enkele jaren aan de UGent als taallector Nederlands en academisch Engels.