Public speaking

voor techneuten

een slim idee

is niet genoeg

Gelijk hebben is wrang als de stofzuigerverkoper met de pluimen gaat lopen.

soms moet je inspireren

En dat doe je niet door een droog verhaal te vertellen vol data. En toch heb je die data nodig om correct en precies te zijn. Maar data spreekt niet uit zichzelf. Jij moet dat doen. Een inspirerend verhaal kan ook wetenschappelijk correct zijn en omgekeerd.

Of anderen opleiden

Wat betekent dat je druppelsgewijs technische informatie geeft aan anderen. Je probeert niet te bewijzen dat jij het snapt. Neen, jij moet ervoor zorgen dat wat complex is, klinkklaar wordt. Zo kan iedereen verder bouwen op jouw fundamenten.  

En wat als je intern communiceert

Dat kan zeer lastig zijn als ze het niet snappen. Jij kent de meerwaarde van je werk, dat is evident. Maar hoe overtuig je anderen daarvan? Het is een kunst om je eigen inzichten te versmelten met de perspectieven van anderen.

Of praat met een klant

Dan is noodzakelijk als je die klant altijd meekrijgt, maar het is zo moeilijk. Hoe breng je het cruciale punt over? Hoe vertel je slecht nieuws? Hoe zorg je ervoor dat je klant het bos door de bomen kan zien?

Hoe kunnen we je helpen

uiteraard zijn we

zelf techneut

De Redenaar bouwt uiteraard ook zelf op een wetenschappelijk achtergrond.

Dietmar is een bio-ingenieur die van koolstof naar silicium sprong. Een bachelor in de cel- en genbiotech, een master in de chemie- en bioprocestechnologie en een doctoraat moleculair modelleren. Hij promoveerde in 2017 in de kwantumchemie aan de UGent. Sinds 2018 is hij ook actief als patent attorney of octrooigemachtigde in biotech, farma en chemie.

Edward is een Latinist en een  linguïst met een expertise in cognitieve verwerking. Hij behaalde een doctoraat aan de UGent  in de Communicatiewetenschappen rond taal en overtuiging en werkt nu als professor Interpersoonlijke Communicatie. Daarnaast doet hij ook onderzoek naar desinformatie en kritische denken aan de Arteveldehogeschool.

Julie is een toegepaste taalkundige met een diploma conferentietolken Nederlands, Frans en Engels aan de UGent. Ze werkt al enkele jaren aan de UGent als taallector Nederlands en academisch Engels.

met wat ervaring

En als je wat inspiratie nodig hebt

Van de immer betoverende clown-natuurkundige Richard Feynman, over de meeslepende reis van Andrew Wiles, via de Gross Science van Anna Rothschild tot de Physics Girl van Dianna Cowern.

Wat meer info nodig?

Scroll naar boven